Garnaalkroketten voor zondaars

Dit is een prachtig recept omdat het gegarandeerd mislukt.
Echt iets voor zondaars.

Nodig :
- 300 gram gepelde grijze garnalen
- 125 gram boter
- 175 gram bloem (en wat extra om te bestuiven/zegenen en te paneren)
- 750 milliliter (0,75 liter) visfumet (of maak je met goeie visbouillon en water)
- cayennepeper of cajunkruiden
- beetje geraspte kaas
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eieren
- paneermeel (voor alternatief; zie bereiding)
- citroensap en een extra citroen
- peterselie voor de afwerking
- peper en zout.

Bereiding :
- kneed de boter en de bloem tot een homogene massa en zet op een zacht vuurtje
- voeg de visfumet toe en klop alles goed dooreen met een garde (geen flik) tot een smeuïge pasta
- breng op smaak met de cayennepeper of de cajunkruiden
- voeg de garnalen, de tomatenpuree, 2 eigelen,  een snuifje zout en wat citroensap toe, breng aan de kook
- voeg wat geraspte kaas toe en laat hem in de massa smelten
- verdeel de massa over een ingeoliede bakplaat en laat opstijven in de koelkast
- na het opstijven de massa omkeren op een met bloem bestoven -grote- snijplank of tafel
- rol met de hand mooie kroketten
- rol de kroketten door de bloem en dan door een mengsel van olie, water, peper, zout en de 2 licht
   opgeklopte eiwitten. Herhaal dit.
- Alternatief is de gerolde kroketten eerst door licht opgeklopt eiwit te rollen en dan door paneermeel
   (ook 2 maal na elkaar doen)
- frituur de kroketten op 180° tot ze mooi goudgeel zijn
- serveer met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen.

Nodig een heiden uit en probeer hem te bekeren met een kroket.