Bruschetta met tomaat en basilicum "Charlotte"

Nodig :
- 4 sneden ciabatta (of toastbrood bij gebrek aan ciabatta)
- 4 tomaten
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel verse gesneden basilicum
- 1 teentje knofloof
- extra vierge olijfolie
- peper en zout (en eventueel nog wat Italiaanse kruiden)

Bereiding :
- snij de tomaten in blokjes (tomaten liefst pellen en ontpitten)
- voeg een fijngesnippers sjalotje bij de tomaten
- voeg er ook de gesneden basilicum bij
- kruiden naar smaak met peper en zout (eventueel nog wat Italiaanse kruiden)
- in een pan op redelijk vuur de sneden brood toasten in olijfolie tot ze aan beide zijden mooi goudbruin zijn
- wrijf deze toasten (bruschettas)  aan beide zijden in met het teentje look
- besprenkel met olijfolie
- beleg de bruschettas met het mengsel tomaat/sjalot/basilicum

Variante : warm het mengsel tomaat/sjalot/basilicum nog snel even op in de pan voor je de bruschettas
                  ermee dresseert.