Meergranenrijst met boontjes

Nodig :
- 500 gram wilde rijst (pas op, echte wilde rijst vind je praktisch enkel in natuurwinkels, niet in supermarkten)
- 200 gram sperzieboontjes of mange-touts (dop erwten)
- 100 gram lente-uitjes (snij in ringen)
- 3 eetlepels olie
- oregano of marjolein
- groentenbouillon
- pittige kruiden en peper, zout,...

Bereiding :
- doe de rijst in een pan en kook op een zacht vuurtje "al dente" in een groentenbouillon (bouillonblokje)
   (echte wilde rijst heeft meestal een 30-40 minuten nodig)
- boontjes in stukken van ongeveer 3 cm snijden, 3 a 5 minuten koken in gezouten water (niet te zacht laten komen)
- snij de lente-ui in ringen en fruit ze 1 minuut in olie
- doe boontjes en uien samen in de pan, voeg de rijst toe, goed mengen en nog een 3 tot 5 minuten samen bakken.
- kruiden naar believen, nog 1 minuut stevig doorbakken.

Doe de rijst in een serveerring om een torentje te maken.
(Serveer bvb met de carpaccio saltembocca op deze blog)