Nodig:
- 400 a 500 gram kalfslapjes (heel dun en platgeklopt)
(koop een stukje kalfsgebraad en snij zelf je kalfslapjes, is nog beter)
- 90 gram waterkers
- 20 gram appelkappertjes met steeltje)
- 300 gram langwerpige kerstomaatjes (san marzano)
- sjalotje
- citroen
- olijfolie
- tijm
- cajun, lime pepper
- peper, look en grof zout.
Bereiding :
- mix de waterkers met 6 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroen (als saus)
- kerstomaatjes halveren en samen met de sjalot, de look en de tijm in olie aanstoven op een hoog vuur (2-tal minuten)
- schik de kalfslapjes op een ingeoliede ovenplaat, kruiden naar smaak (met bvb cajun en lime pepper)
- laat het vlees een 3-tal minuten op 200° garen in de oven
- schik het vlees op voorverwarmde borden, druppel er de waterkerssaus over, dresseer met appelkappertjes
- leg er wat tomaatjes op en serveer met grof zout en peper (eventueel verse salie).
- werk je bord af met een mooi streepje waterkerssaus
Serveer eventueel met meergranenrijst met sperzieboontjes en lente-uitjes
Nodig een eenzame uit om mee te eten.