Basisdeeg pannenkoeken

De herfst en de winter staan voor de deur en dan wil een pelgrim wel eens een hartige of een zoete pannenkoek eten. Dit is een basisdeeg.

Voor 2 gemiddelde pelgrims

Nodig:

- 125 gram bloem
- 1 ei
- snuifje zout (snuif eens wat zout voor de verandering...)
- 1/4 liter melk (of half om half melk/spuitwater, maakt deeg wat luchtiger)
- klein beetje olijfolie


Bereiding:

- doe bloem, zout, ei en de helft van de melk in een kom
- met een garde (geen fliek) alles omroeren tot de bloem mooi opgelost is
- nu rest van de melk en de olijfolie bijvoegen en tot een glad en luchtig mengsel opkloppen
- half uurtje laten rusten

Om te bakken gebruik je een weinig boter (of 2 x zeer weinig)
Hoe dunner de pannenkoeken hoe beter.

Versier de pannenkoeken met alles wat in je hartige of zoete geest op komt.