Gemarineerde Zalm Zotte Ria

Nodig:

Marinade
- 500 gram zalm met vel en zonder graten
- 1 bosje dille
- 4 eetlepels whisky + 1 glas whisky
- 4 eetlepels zout

Persillade
- flink wat grof zout
- flink wat peterselie
- peper uit de molen, paneermeel
- olijfolie
- dragon


Bereiding:

24h op voorhand de zalm marineren
- snij de vis in 2 gelijke stukken
- schik 1 helft op een stuk plastiekfolie in een schotel
- strooi er de helft van het zout op
- hak de dille grof en verdeel over de vis
- strooi het overschot zout op de dille
- schik de 2de helft zalm met het vel naar boven op het eerste stuk zalm
- sprenkel de whisky over de vis
- drink nu zelf een glas whisky, de vis moet niet alles hebben
- plooi de plastiekfolie rond de geprepareerde vis
- bewaar 24h onder een gewicht in de koelkast
- draai de vis minstens 1 maal om

Vis bereiden in de oven
- haal de zalm uit zijn enveloppe (en eerst uit de frigo natuurlijk)
- dep de zalm droog met keukenpapier
- maak een papje met de olijfolie, de fijngehakte peterselie, grof zout, peper, dragon
- alles goed mengen en dit papje op de zalm smeren
- leg de zalm in een ingeboterde schotel
- ongeveer 20 minuten in de oven op 180°
- als je met een vork in de vis prikt en er blijft niets hangen aan de vork is het ok.

Kun je presenteren met krieltjes met rozemarijn en een ratatouille.