St Jacobsnootjes in Bladerdeeg

Ja, het spel vraagt het, wat kan een pelgrim naar Compostela beter eten dan St Jacobsnootjes...
Als voorgerechtje volstaat 1 St Jacobsnootje per persoon want met het bladerdeeg is het anders wat zwaar.
Voor 4 personen dus.

Nodig:
- 4 mooie St Jacobsnootjes
- 2 plakjes vierkante bladerdeeg (in het koelvak van Delhaize bvb)
- wat garnaaltjes
- stukjes zeekraal
- lime pepper (kun je kopen bij de kruiden, in molen, is peper met zeste van limoen)
- beetje bloem
- eigeel

Bereiding:
- snij de St Jacobsnootjes in 3 dunne schijfjes, kruid ze met de lime pepper
- strooi wat bloem op het aanrecht voor je de bladerdeegplakken erop legt
- snij de 2 vierkante plakjes bladerdeeg in 2 zodat je 4 rechthoekige plakjes hebt
- rol de bladerdeegjes wat open en doorprik met een vork tegen extreem opblazen
- leg per bladerdeegje de 3 plakjes St Jacobnootje samen met enkele garnaaltjes en wat stukjes zeekraal
- plooi de bladerdeegjes toe tot een vierkant koekje
- duw de randen goed dicht en bestrijk met het eigeel
- leg de koekjes een 15-tal minuutjes in een voorverwarmde oven tussen de 160°C en de 180°C

Serveer de bladerdeegjes met bv de risotto met zeekraal en kappertjes van hier onder en garnier het bord met takjes zeekraal.

Aangezien de zeekraal zout genoeg is gebruik je best geen zout, de lime pepper zorgt trouwens voor een frisse toets.