Tian van courgette en geitenkaas

Nodig :
- 1 courgette
- 1 rol geitenkaas
- 1 citroen
- olijfolie
- takjes tijm
- look, peper en zout

Bereiding :
- in een mortier (*) look en olijfolie vermengen
- snij de courgette in schijfjes van 1 cm
- met een borsteltje de schijfjes courgette aan beide zijden inwrijven met het look/oliemengsel
- in een antikleefpan die schijfjes aan beide zijden enkele minuutjes aanschroeien (redelijk hard vuur)
- de rol geitenkaas in schijfjes van ongeveer 0,5 cm snijden
- in een vuurvaste schotel beurtelings een schijfje courgette en een schijfje geitenkaas tegen elkaar plaatsen
- afkruiden met peper en zout
- hier en daar een dun schijfje citroen tussen steken
- enkele takjes tijm bovenop leggen
- een lepel of 2 olijfolie over het geheel gieten
- plaats de schotel 15 minuutjes in een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden

Serveren als aparte groentenschotel bij bvb een stukje vlees.

(Tian is een typisch gerecht uit de Provence)


(*) ook vijzel genoemd, niet iets om mortieren naar de vijand mee af te schieten