Nodig :
- 300 gr gewassen spinazie
- 2 sjalotjes
- blok fetakaas 200 gr
- 50 gr zeer fijn gesneden spekjes
- een tiental zwarte olijven in fijne stukjes
- peper, zout, look
- 1 rol bladerdeeg
Bereiding :
- fruit de sjalotjes en de fijn gesneden spekjes in boter
- voeg de fijngesneden spinazie toe en laat ze gaar worden in een kom met deksel,
- regelmatig wat vocht toevoegen of afgieten, mag niet te zompig worden
- voeg de feta en de fijngesneden olijven toe toe en maak er op laag vuur een een homogene massa van
- zet er op het laatste eens de mixer in om wat homogener te maken
- afkruiden met peper, zou en look
- in een zeef gieten om het overtollige vocht te verwijderen, in een kom doen
- zet dit mengsel enkele uurtjes (of een nacht) in de frigo tot het een koude pasta is.
- rol een vel bladerdeeg open, prik er gaatjes in met een vork (opdat het deeg niet zou opblazen in de oven)
- smeer er met een vork de koude spinazie/fetapasta over
- rol het bladerdeeg met de vulling op tot een dikke rol.
- snij hiervan schijfjes van ongeveer 1 a 1,5 cm en leg ze op een bakplaat op boterpapier
- ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 gr.
- opeten