Nodig voor 4 pelgrims :
- 4 lamsnootjes
- Zeer veel basilicum
- 1-2 kleine doosjes tomatenextract (concentré)
- 1 doos tomatenblokjes in Basilicum (vb uit Delhaize)
- 6 gepelde en ontpitte tomaten, in kleine blokjes gesneden
- fijngesneden spekjes
- fijngesneden sjalotjes
- fijngesneden zongedroogde tomaat (droog, niet gemarineerd).
- Thai-rijst
- Peper, zout, beetje cajun.
Bereiding :
- Maak een vaste tomatensaus met tomatenextract, tomatenblokjes en de 6 ontpitte tomaten, let erop dat het
tomatenextract niet overheerst, Naar smaak kruiden met peper en zout en cajunkruiden voor de pit.
De aldus gemaakte saus mag bijna niet vloeibaar zijn, komt straks bovenop vlees.
- Roer er de fijngehakte basilicum onder en zet die eerder vaste massa aan de kant.
- Lamsnootjes langs beide zijden aanschroeien, vaste tomatensaus er bovenop leggen,
nog wat laten sudderen in de pan met deksel erop, de saus zal door de warmte naar beneden lopen.
- Lamsnootjes in schijfjes snijden en 3-4 per bord leggen
- Dresseren met de warme tomatensaus
- Torentje Thai-rijst in ring dresseren op bord.
- In sauspan aanbaksel vlees met beetje PH rundsbouillon en rode wijn losmaken en licht sausje maken,
over rijst gieten zodat die wat minder droog is.
Afwerking :
- Fijngesnipperde zongedroogde tomaat bovenop de rijst als afwerking.
- Fijngesnipperde basilicum over de lamsnootjes in saus strooien als afwerking.