Vis met spinazie en tomaten in de oven

Voor ongeveer 4 pelgrims.

Hier gebruik ik een stukje zalm, kabeljauw of een andere vaste vis voor.
Een vaste vis is een VV, een BV is hier niet voor geschikt, voor niets trouwens.

Nodig :

- sjalotje
- 2 teentjes look (van een normale voet)
- ongeveer 600-800 gram spinazie
- ongeveer een kg tomaten, ik gebruik roma-tomaten (uit een zigeunerkamp)
- 600-800 gram zalm of  kabeljauw of ...
- smeltkaas (emmental, parmesan, ...)
- peterselie om af te werken
- peper en zout, kruiden naar smaak en believen
- ovenschotel
- een oven (anders moet je er niet aan beginnen...)


Bereiding :

- snipper het sjalotje, pers de teentjes look en stoof even aan in een ruime pan
- bladeren spinazie in voorkomend geval wat kleiner snijden
- stoof de spinazie bij sjalot en look tot ze halfgaar is (een beetje zoals jezelf), kruiden naar smaak
- neem een ingeboterde ovenschaal en verdeel de gestoofde spinazie over de bodem
- bedek de spinazie met in schijven gesneden tomaat, kruiden met peper, zout en kruiden naar smaak
- leg hierop de moot vis, kruiden naar believen
- bovenop de schotel een laagle smeltkaas strooien (emmental, parmesan)
- 20-30 minuten in voorverwarmde oven van 170-180 graden
- als de vis gaar is uit de oven nemen (nogal wiedes, anders kun je niet eten...)
- op bord presenteren met een toefje peterselie

Goed voor 2 dagen aflaat.