Aardappelen in de oven

Familie van Patatas Bravas maar niet gegaard in de frituur maar in de oven in olijfolie.
Speciaal voor pelgrims die regelmatig zondigen en daardoor een verbod kregen om nog te frituren.


Nodig :
- aardappelen (of wat dacht je...)
- rode ui (ui die regelmatig bloost)
- paar takjes tijm
- grof zout (van dat zout dat regelmatig eens vloekt)
- olijfolie, peper, look
- schilmesje
- oven, ovenschaal, ovenwanten, vork, enz.. enz..


Bereiding :
- schil de aardappelen of was ze goed onder de kraan als je niet graag schilt
- snij ze overlangs in gelijke partjes (dan zijn ze allemaal even snel/traag gaar)
- aardappelpartjes moeten droog zijn
- schik ze op een ovenschaal waar reeds wat olijfolie over verdeeld werd
- kruiden met peper en look
- strooi er het grof zout over
- schik er de in ringen gesneden rode ui over
- een paar takjes tijm over de schotel verdelen (hmmmm, de reuk alleen al)
- besprenkel met olijfolie (niet te spaarzaam zijn)
- plaats midden in de oven (185-200 graden) voor ongeveer 45-30 minuten
- Schep ze een 2-3 tal keer om, prik met een vorkje om te controleren als ze gaar genoeg zijn
- als ze gaar zijn eruit halen, anders verbranden ze en moet je ze weggooien.