Dragonlikeur

Recept van mijn maat Robert, beenhouwer en dreupelkenner op rust.
Tevens de fournisseur van het recept van potjesvlees hier wat verder.

Dragon is hier wel degelijk het kruid en niet een Engelse draak of een Chinese vechtclub.
Met Engelse draak bedoel ik geen lelijke Engelse vrouw maar het middeleeuws vuurspuwend dier waarvan de naam in het Engels dragon is, hier dus niet het kruid, pas op, kruid met d want kruit met t is een stuk gevaarlijker. Dit allemaal volledig terzijde.


Nodig :
- 1 fles jenever (Hasseltse of zo, giet wat trager uit maar geen probleem)
- 40 gram dragon (je weet wel...), enkel de blaadjes.
- 200 gram suiker
- 1 vanillestokje


Bereiding :
- neem een goed afsluitbare bokaal (vb steriliseerbokaal). Maak wel dat je de bokaal nog open krijgt achteraf anders blijf je op je dorst zitten.
- doe alle ingrediƫnten in die bokaal
- laat 1 maand trekken (niet op trektocht laten gaan, trekken in de bokaal, een beetje zoals een goudvis) 
- controleer regelmatig en maak dat de suiker goed oplost (pot eens schudden)

Open na 1 maand de pot, proef een klein dreupelglaasje.
Zet in de diepvries en presenteer enkel aan uw beste vrienden, bij voorkeur rabiate zondaars.