Tandoori Chicken


Nodig (4 pelgrims)


- 500 gr. kipfilets (of 800 gr. kippenbillen)
- 3 à 4 eetlepels tandoori-kruiden (afhankelijk van hoe pikant ze zijn).
- 0,6 liter yoghurt (ik gebruik griekse youghourt)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olie 



Voorbereiding



- Meng in een kom de tandoori-kruiden met het citroensap, de yoghurt en de olie.
- Schik de kip in een  vuurvaste schotel en overgiet met de marinade. 

- De kip moet volledig onder de marinade zitten.
   (neem een schotel waarin je net alle stukjes kip naast elkaar kan schikken)
- Dek schotel af met vershoudfolie.
- Laat dit een nacht intrekken in de frigo
  

Bereiding

1) Bereiding in de oven (makkelijkst)
Verwarm de oven voor op 180-200°C. Leg de kip in de marinade in een braadslee of ovenschotel. 

Let er op dat de kip volledig onder de marinade zit.
Plaats dit een 30-tal minuten in het midden van de oven (de kip moet volledig gaar zijn).

2) Op een grillplaat of in de pan (enkel de gemarineerde kippenstukken). Regelmatig keren en bestrijken met marinade. Klaar in ongeveer 10 minuten



Serveren met Indisch brood of vers gebakken stokbrood.