Nodig:
- 800 gram varkenswangetjes (ontvliesd, vind je in Delhaize bvb)
- 2 uien
- 3 mooie wortels
- 100 gram spekblokjes
- peper, zout, look, cajun
- kruidentuiltje (laurier, tijm samengebonden)
- fles kriekbier (niet te zuur, eerder een zoete kriek)
- grote snede brood
- 2-3 eetlepels mosterd
- boter
- verse peterselie
Bereiding:
- snij de uien en de wortelen in stukjes, snij een teentje look fijn en klop plat
- doe boter in een voldoende grote kom en stoof de wortelen, uien, look en de spekblokjes op matig vuur
- snij de varkenswangetjes in stukken ongeveer zo groot als voor stoofvlees
- kruiden met peper, zout, look en een beetje cajun (niet te veel)
- doe boter in een pan en schroei de stukjes varkenswang dicht op een matig tot hoog vuur
- als de stukjes vlees een mooi korstje hebben doe je ze in de pot waar ui, wortel, enz... aan het stoven zijn
- met het kriekbier de aanbakresten in de pan losweken en dat bij de stoofpot gieten
- zorg ervoor dat het vlees juist onder het vocht zit (gepaste pot kiezen zodat fles kriek voldoende is)
- bovenop dit alles de snede brood ingesmeerd met mosterd leggen
- met het deksel op de pot 2 uur zachtjes laten stoven (licht brobbelen, niet koken)
- regelmatig omroeren, ervoor zorgen dat op het einde de snede brood goed opgelost is
- bijkruiden naar smaak indien nodig
Eenmaal klaar enkele lepels van het stoofpotje dresseren op voorverwarmde borden, beetje van de saus overgieten , versieren met fijngesneden peterselie.
Serveren met frietjes en bijvoorbeeld gesneden witloof met mayonaise.
Drink hierbij wijwater of een lekker kriekbiertje.